Gaan met die banaan

Gaan met die Banaan? Wat een gekke naam.. Nee, het wat een té gekke workshop! Dus, gaan met die banaan!!

24 februari, de eerste dag van deze enorm leuke & vooral inspirerende workshop. Met gezonde spanningen ging ik naar Bertina van Bemind Fotografie. Ik wist dat er meer mensen zouden zijn die deze workshop zouden doen, maar ik wist niet hoeveel. En of het alleen vrouwen zouden zijn of ook mannen. Ik hou namelijk nooit zo heel erg van een groep onbekend mensen. Ik ben niet verlegen, en zeker niet mensenschuw..Ha! Maar dit blijft toch altijd spannend. Toen we compleet waren bleek dat we met 7 meiden waren, variërend in de leeftijden van begon 20 tot eind 40. Van tevoren hadden we al een life language test ingevuld, die gingen we om kennis te maken met z’n allen ontleden en om ons zelf voor te stellen. Gelijk was dit al leerzaam. Henriëtte van Hamewith wist ons gelijk te raken met haar pakkende uitleg. Nieuwsgierig gingen we deze eerste dag tegemoet. We kregen leuke, uitdagende opdrachten en we gingen samenwerken. Dit was heel erg leerzaam omdat iedereen zo enorm verschillend was. Dus met de juiste feedback ging je heel gemotiveerd aan de slag. De dag vloog echt voorbij! We raakten niet uitgekletst en met een hoofd vol informatie sloten we om 17 uur onze eerste dag af. Deze avond had ik veel te overdenken, en moest ik alles een beetje laten bezinken. Toen ik dromenland een bezoekje zou gaan brengen was ik dus ook zo vertrokken. Ik keek er naar uit om dag 2 te beginnen. Iedereen kwam met een vermoeid blij koppie binnen en we gingen gelijk enthousiast op verschillende plekjes zitten, dit ook om niet gelijk dezelfde persoon op te zoeken van de dag ervoor. Juist omdat je zoveel kan leren als je van iedereen in zo’n workshop goede feedback krijgt. Dag 2 werden we vrijwel direct aan het werk gezet. Met post-it’s ging je je gedachtes ordenen en daarbij uitzoeken wat je plan was want aan het einde van je dag moest je een pitch gaan houden met je plan. Spannend!! Ik ging deze dag samenwerken met een enorme lieverd die heel erg verschilde van mij, en wát was dat leerzaam. Als je leert om de verschillende talen te herkennen van een persoon, kan je elkaar begrijpen zonder weerstand te voelen. Ik keek dus ook helemaal niet tegen mijn pitch op. Samen met mijn maatje kwam ik erachter dat ik hele gave nieuwe ideeën heb. Tijdens mijn pitch dacht iedereen mee, en liet ik deze mensen erg dichtbij. Zo kwetsbaar als dat ik me voelde werd ik tijdens mijn pitch ook emotioneel. Een complete verrassing want ik voelde me niet verdrietig, maar juist enorm gemotiveerd! Ik kan er nog niet heel veel over kwijt, maar het gaat een product zijn van mijn hart.

Ben je nieuwsgierig geworden, en wil je zelf ook de juiste handvaten? Neem gerust eens een kijkje op de website van Gaan met die Banaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Copyrighted Image